La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha elaborat un informe que relaciona l'expresident del País Valencià, Eduardo Zaplana, amb la trama Púnica. El cos policial ha demanat que s'imputi al també exministre el delicte de tràfic d'influències. Segons exposa l'informe, publicat per El Confidencial, Zaplana hauria facilitat una reunió entre empresaris d'imatge i reputació online i l'exalcaldessa de Madrid, Ana Botella, per tancar un contracte municipal.

La cita es va produir, segons ha publicat l'esmentat diari, el 26 d'agost de 2013 a Guadalmina, Marbella, concretament en una residència que Ampolla i el seu marit, l'expresident del Govern, José María Aznar.

El document policial, amb data el passat 2 de novembre, aprofundeix en els treballs que les firmes investigades, Eico i Madiva, van realitzar per a l'Ajuntament de Madrid durant el mandat de Botella.

Segons exposa l'informe, Zaplana "hauria mantingut converses amb Ana Botella i amb Alejandro de Pedro Llorca, el representant d'Eico i Madiva, perquè aquest presentés la seva proposta de serveis de reputació online a l'exalcaldessa". A continuacion, l'informe exposa que Zaplana "intervindria en el seguiment i desbloqueig del projecte, podent haver-se servit de la seva relacion professional prèvia amb la cap de premsa de l'Ajuntament, Elena Sánchez".