D'ara endavant, la Guàrdia Civil tindrà més efectius a Barcelona. Concretament, 45, que passaran a formar part de les unitats de l'aeroport, el port de Barcelona i les casernes de la província de Barcelona.

Segons recullen diverses agències, la quarantena de nous agents no desenvoluparà noves tasques. En lloc d'això, donaran suport als efectius ja present en aquests punts. 

"Més necessaris que mai"

De moment, però, avui ha estat un dia de benvingudes, uns actes que s'ha dut a terme a la Comandància a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat. A la rebuda també hi han assistit el coronel en Cap interí de la Comandància, Pedro Antonio Pizarro de Medina, i subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto. 

Ha estat justament durant aquest acte que el representant del govern de Sánchez a Barcelona ha volgut arengar els nous efectius de la Guàrdia Civil destinats a la província.  "Vostès són més necessaris que mai", fa afirmat, "la seguretat és molt fràgil, costa molt de construir i molt poc que s'ensorri".

Però aquest primer dia no ha constat només de parlaments i celebracions. El cos ha informat que els agents han rebut formació en immersió, violència de gènere i igualtat, segons han informat en un comunicat.

 

Imatge principal, nous agents de la Guàrdia Civil per reforçar la presència a l'aeroport i al port de Barcelona / ACN