La Unió de Guàrdies Civils ha denunciat el periodista de TV3 Ivan Medina del programa Tarda oberta per haver-se enfilat a un cotxe de la Guàrdia Civil el dimecres dia 20 durant les concentracions davant la conselleria d'Economia. 

La denuncia, que s'ha presentat davant la fiscalia de l'Audiència Nacional, és contra "els autors dels danys causats als vehicles de la Guàrdia Civil" durant les concentracions. La demanda cita explícitament el reporter de TV3. 

L'associació, formada per membres de la policia, acusa els participants, i específicament el periodista, "d'un presumpte delicte de danys tipificat a l'article 265 en relació amb l'article 573 i següents del Codi Penal". Aquests últims articles són els que fan referència als "delictes de terrorisme" i, de fet, la Unió de Guàrdies Civils diu que els fets són "semblants" a la kale borroka. 

Medina va fer un reportatge de cinc minuts sobre els fets del 20-S, i en un moment donat va pujar sobre el capó d'un vehicle de la Guàrdia Civil i hi va saltar. "Amb l'excusa del reportatge... ara no em poden dir res, no? Puc votar sobre un cotxe de la Guàrdia Civil que ja està, no?", diu el reporter. 

Segons la denúncia, Medina va causar "danys molt greus" al cotxe, i els fets poden constituir un delicte de "danys sobre un bé de l'Estat". "És clar i palmari que Ivan Medina Ramos actua amb una clara consciència de generar no només un dany als béns de l'Estat, sinó un clar menyspreu a la institució de la Guàrdia Civil, que es veu representat en els actes vandàlics que comet de manera deliberada i conscient durant la seva intervenció al programa Tarda oberta de TV3", afegeix el text.