Bartolomé Barba, agent de la Guàrdia Civil a Catalunya i pare de dos dels nens que presumptament van ser "assenyalats" a les aules de l'Institut Palau de Sant Andreu de la Barca per la professió dels seus pares, insta el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, a "extremar el zel" per prevenir "adoctrinaments".

Barba és un dels pares dels alumnes d'aquest centre que van portar a la Fiscalia "la situació que van viure els seus fills el passat 2 d'octubre", quan segons van afirmar, fins a 9 professors, ara denunciats per la Fiscalia, els van assenyalar per ser fills de guàrdies civils i els van "obligar a participar en una protesta al pati" contra la violència policial l'endemà del referèndum de l'1-O.

En declaracions a Onda Cero, ha assenyalat que a l'institut Palau, en el qual té matriculats el seu fill i la seva filla, "encara s'hi estan fent algunes activitats amb menors que haurien d'estar tutelades" i ha reivindicat més vigilància sobre aquest tema. "Fa molt de temps que estem mirant cap a una altra banda, però ja n'hi ha prou. No ho tolerarem. És un sistema educatiu evidentment pervertit", ha sentenciat.

Per a Barba, en aquest cas particular, "era evident" d'on venien les ordres perquè els professors duguessin a terme activitats com l'esmentat acte de protesta per la violència policial. Assegura que es personarà per formar part de l'acusació particular contra els professors denunciats.

Es queixa que en aquesta situació, els pares ni tan sols tenen una responsable d'Educació perquè Clara Ponsatí es troba exiliada a Escòcia.

Segons ha explicat, aquell 2 d'octubre "va haver-hi diversos casos de pares que van haver d'anar al centre a recollir els menors". Ell va recollir la seva filla, mentre el seu fill va voler quedar-se a l'institut.

D'acord amb el seu relat, el noi es va quedar "castigat a classe" amb altres nens que es van oposar a participar en l'esmentada concentració, però finalment "van anar a buscar-los per treure'ls al pati a manifestar-se contra la violència policial".