La Guàrdia Civil ha informat sobre la confiscació de les planxes matriu usades per imprimir els cartells de suport a la celebració del referèndum, usades en l’empresa ZUKOY de Sant Adrià de Besòs.

El cos policial, a través d’una nota de premsa emesa avui als mitjans, ha concretat que aquesta nova intervenció s’emmarca en el seguit de confiscacions que estan duent a terme a diverses impremtes catalanes, però que a diferència de les actuacions realitzades fins ara, destinades a requisar material ja imprès, en aquest cas s’ha anul·lat “la matriu per a l’elaboració dels cartells, impossibilitant que se segueixin imprimint”.

Aquestes planxes, usades en impressores industrials per distribuir i plasmar el color sobre el paper, són la matriu de tota publicació, per la qual cosa la confiscació impedeix a l'empresa ZUKOY produir cap més cartell, si no és que creï noves planxes.

Per altra banda, la Guàrdia Civil ha afirmat que la operació estava centrada a deixar sense efectes dos tipus de publicacions: per una banda, el material destinat a informar sobre la celebració del referèndum, i per l’altra, el material en defensa del sí al referèndum.

Aquesta nova confiscació es du a terme després que el mateix cos policial visités ahir dues impremtes, una a Sant Feliu de Llobregat i una altra a l’Hospitalet de Llobregat , on va confiscar material relacionat amb el referèndum. Així mateix, el 9 de setembre, agents de la Guàrdia Civil van tancar-se diverses hores al despatx del director del diari El Vallenc per les referències del setmanari al referèndum.