Jordi Sànchez va fer suggeriments el 20-S per poder facilitar l'entrada dels detinguts al Departament d'Economia i ningú el va fer fora ni el va qüestionar. Teresa Lapana ho consultava tot amb els seus superiors i la Guàrdia Civil tampoc li va discutir res més enllà de veure la necessitat que els Mossos supervisessin els cordó de voluntaris, com així hagués estat si finalment s'haguessin avingut a fer servir aquest recurs.

Ho ha deixat entreveure el guàrdia civil amb TIP K47019k durant la seva declaració com a testimoni en el judici al major Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Lapalana, l'exdirector de la policia Pere Soler i l'ex-secretari general César Puig.

És el mateix Guàrdia Civil que va parlar amb Jordi Sànchez al llarg del dia. Avui ha assegurat que la iniciativa era de Sànchez i que la intendent Teresa Laplana "assentia". 

 

 

Però un cop més, l'advocada de Josep Lluís Trapero i Teresa Lapalana, Olga Tubau, li ha girat l'argument preguntant si la Guàrdia Civil també va fer cas d'algunes de les indicacions de Jordi Sànchez. 

 

 

També ha admès que no es va fer fora Jordi Sànchez del vestíbul d'Economia tot i que ho haguessin pogut fer i, de fet, van prohibir l'entrada a diverses persones com ara el diputat d'ERC Gabriel Rufián, que hi va anar per saludar. 

Les armes i els vehicles

Els Mossos d'Esquadra van oferir a la Guàrdia Civil tancar els cotxes dins l'aparcament del Departament d'Economia però la Benemérita no va voler. Això ja ho sabíem i s'ha explicat en diverses ocasions, però avui l'intendent de la Guàrdia Civil que va rebre l'oferiment ho ha admès. El mateix intendent és qui va comunicar a Laplana que hi havia armes llargues dins els vehicles de la Guàrdia Civil que estaven aparcats davant la Conselleria. Ha exposat que necessitaven que els Mossos de la Brigada Mòbil intervinguessin per fer un cordó de seguretat i que tot i rebutjar que entressin els vehicles dins l'aparcament d'Economia en un primer moment, després sí que ho van valorar, però ja era massa tard. 

 

 

I un cop més han tornat a la sala de vistes els crits dels manifestants que es van poder sentir el 20-S. Amb un relat emfatitzant la gravetat, el guàrdia civil ha anat reproduint les consignes: "votarem", "independència", "feixistes", "terroristes", "aquesta nit la passareu aquí", "aquesta nit marxareu sense cotxes"...

En l'interrogatori s'ha repetit el patró dels darrers dies: El testimoni tranquil i segur davant les preguntes del fiscal, i nerviós i un punt agressiu quan li preguntava l'advocada de la defensa Olga Tubau.