El tinent de la Guàrdia Civil agredit a Altsasu ha assegurat durant el judici que va témer per la seva vida perquè els cops li venien "de totes bandes". "No podia defensar-me i només cobrir-me mentre em baixaven de totes bandes, no paraven", ha manifestat durant la segona sessió del judici.

"Estava marxant quan em va agredir, no podia defensar-me i només tapar-me perquè em baixaven de totes bandes", ha relatat durant el judici. El tinent ha explicat que creu que, fins i tot, va perdre el coneixement i que sentia molt de dolor mentre el seguien colpejant. 

El tinent s'ha mostrat convençut que tothom sabia que era Guàrdia Civil i que per això el van agredir. A més, ha assegurat que al municipi navarrès està "molt actiu" el 'Moviment Ospa', que demana fer fora el cos del poble.

Per la seva banda, el sergent que també es va veure implicat en la baralla ha assegurat que no era habitual dels bars del poble i que no va poder auxiliar el seu company perquè "no paraven" d'agredir-lo. També ha identificat un dels agressors i ha relatat que el van amenaçar. "Això és el que us passarà cada cop que baixeu de la comandància", ha explicat que li van dir. A més, ha explicat que no acostumaven a sortir de nit pel poble per "no arriscar-se" perquè acabava de tenir una nena i era petita. 

En la segona jornada del judici contra els vuit joves d'Altsasu –per a qui la Fiscalia sol·licita fins a 375 anys de presó per delictes terroristes-, els agents han declarat a través d'una cortina per evitar el contacte visual amb els vuit acusats, que dilluns van negar que participessin de cap baralla.

A banda de les peticions de presó, la Fiscalia també demana indemnitzacions per als dos agents i les seves parelles, també presents la nit dels fets. Sol·licita 9.200 euros per al tinent i 3.700 per al sergent. Per a una de les dones, demana 6.100 euros per les lesions i 10.000 euros per les seqüeles i danys morals i per a l'altra 6.100 euros en matèria de responsabilitat civil i 6.000 euros per danys morals derivats de l'agressió.