La Guàrdia Civil sabia a quin col·legi electoral de l’1-O trobarien a Jordi Pesarrodona, el regidor de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) que es va popularitzar per una fotografia amb nas de pallasso al costat d’un agent d’aquest cos policial.

Així ho ha assegurat el tinent que va dirigir l’operatiu contra l’escola Joncadella, que aquest dilluns va reconèixer davant de la jutge que, quan hi van acudir aquell dia, sabien que hi trobarien el regidor Jordi Pesarrodona, segons avança Regió 7. El cas del regidor, imputat de delictes d’odi i resistència greu, va quedar arxivat ahir mateix.

El mateix oficial, que no va voler especificar si es va intervenir a l’escola Juncadella precisament per la presència de Pesarrodona -que va resultar atonyinat pels cops de porra dels agents-, va reconèixer que l’actuació del regidor va ser pacífica i que no va instar a actuar contra els agents, contradient l’atestat elaborat pel mateix cos segons el qual Pesarrodona “va incitar directament a l'hostilitat contra els agents de la Guàrdia Civil, per la seva pertinença al cos, i encoratjant mitjançant discursos les masses congregades a la desobediència activa”.