La jutge de Manresa ha arxivat avui el cas contra Jordi Pesarrodona, el pallasso i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada que avui estava citat a declarar de nou. El regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada ha rebut aquest dilluns l'escalf de més de dos centenars de persones abans d'entrar a declarar als jutjats de Manresa per un presumpte delicte d'odi i un altre de resistència greu.

Pesarrodona, que també és pallasso de professió, va fer-se popular arreu del país després de fer-se una fotografia amb un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil durant els escorcolls a la Conselleria de Governació el passat 20 de setembre. L'edil ja va haver de declarar fa dos mesos per un delicte de desobediència davant de la magistrada que investiga l'1 d'octubre al Bages. A més, Pesarrodona també declara aquest dilluns com a denunciant, ja que va rebre cops de la policia durant les càrregues que es van dur a terme a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. Abans d'entrar al jutjat, Pesarrodona ha dit que ho feia amb "el cap alt i la consciència tranquil·la".

Més de 200 persones han volgut donar suport a Jordi Pesarrodona aquest dilluns, dia en què ha estat citat a declarar davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa. El CDR de la capital del Bages ha fet una crida per trobar-se a tres quarts de dotze del migdia a la plaça de Sant Domènec per anar caminant fins a les dependències judicials. Allà, desenes de persones ja els esperaven amb nassos vermells per mostrar el seu escalf a l'edil de Sant Joan de Vilatorrada. Els concentrats han fet crits de "No estàs sol", "Som gent de pau" i "Llibertat i República".