Després de registrar la moció de censura contra el govern de Xavier Garcia Albiol a Badalona, Guanyem ha canviat el seu discurs i no descarta ara entrar a l'ajuntament com a part del govern, en lloc de l'oposició. Dimarts, el grup municipal Guanyem Badalona en Comú va assegurar que donaria els seus vots a la investidura del socialista Rubén Guijarro per fer que la moció prosperi, però sense entrar al futur govern de col·lació, com demanaven la resta de partits. Ara, la regidora del grup Carmen Martínez ha assegurat que "no hem dit en cap moment que manteníem la posició de no entrar al govern". 

"Govern fort"

Martínez ha assegurat així que la posició de Guanyem no és "no entrar al govern", sinó que "cal un govern fort i això es pot fer des de dins i des de fora". D'aquesta manera, ha obert la possibilitat d'entrar en coalició a l'ajuntament sense descartar el que semblava un fet: donar suport a la investidura de Guijarro i garantir la futura estabilitat del govern que puguin acabar configurant els socialistes. 

Aquesta és una posició ben diferent de la que va expressar dimarts la formació municipalista, quan asseguraven que no hi havia "prou confiança” amb els socialistes després que aquest dimarts se celebrés la primera reunió formal a cinc bandes, juntament amb ERC, Badalona en Comú i Junts. Segons Guanyem, en els contactes previs s’hauria preacordat amb el PSC una estructura de govern que els socialistes no haurien ratificat en aquesta primera trobada amb la resta de grups.

"Crisi de confiança"

Anant més enllà, l'equip negociador assegurava que "s’ha estat negociant en fals, i aquestes passes en fals han generat una crisi de confiança que no deixa cap marge per negociar l’entrada de Guanyem al govern de Guijarro”. Davant d’aquest escenari, l’assemblea dels municipalistes va donar llum verd als regidors perquè donin suport “a qualsevol candidat” que presenti la moció de censura.

 El president del grup municipal, Toni Flores, va assegurar que “el PSC pot comptar, sense cap mena de condició, amb els vots de Guanyem per a fer el relleu a l’alcaldia i, per descomptat, per aprovar propostes que beneficiïn la ciutat”. Flores afirmava que Guanyem garantirà “l’estabilitat” des de fora del govern, tot i que avui Martínez ha suggerit que aquest "govern fort" també es pot fer des de dins. 

Predisposició 

Després de registrar la moció, el que serà amb tota probabilitat proper alcalde, Rubén Guijaro, ha explicat que se centren en les converses per formar govern “amb tots els que vulguin participar en deixar enrere l’etapa de foscor i corrupció i que vulguin treballar per la recuperació de la ciutat”. 

Sense mullar-se i apel·lant a la prudència, no ha especificat amb quins grups estan obertes les converses i ha descartat valorar les paraules de Carmen Martínez: “Agraeixo a Guanyem la predisposició que ha tingut pel relleu. Els canals estan oberts amb tots els que vulguin superar aquesta etapa”. 

A més, ha carregat contra Albiol i el seu capteniment de no fer un pas al costat:  “Hem arribat fins aquí pel seu atrinxerament en la mentida i en la no dimissió”.

Toni Flores representa Guanyem en el registre de la moció de censura contra Albiol / Pau de la Calle