Guanyem Badalona canvia de parer i demana ara al PSC que els inclogui en un govern de concentració. Creu que els 16 regidors han de configurar un equip amb majoria absoluta

Ho ha expressat aquest dilluns en un comunicat fet públic, la qual cosa suposa un gir en les negociacions per la configuració del futur govern de la ciutat. 

"Crisi de confiança" 

Unes declaracions que arriben després que dimecres passat assegurés que la "crisi de confiança" entre Guanyem i el PSC no deixava marge per negociar l'entrada dels seus quatre regidors al govern que liderarà a partir del 8 de novembre el socialista Rubén Guijarro.

Tanmateix, pocs dies més tard la regidora del grup Carmen Martínez va matisar: "no hem dit en cap moment que manteníem la posició de no entrar al govern". 

Gir en les negociacions 

Així anunciava que no descartaven entrar a l'ajuntament com a part del govern, en lloc de l'oposició, la qual cosa suposa un gir en les negociacions, ja que anteriorment havien assegurat que donarien els seus vots a la investidura del socialista Rubén Guijarro per fer que la moció prosperés, però sense entrar al futur govern de coalició, com demanaven la resta de partits. 

La formació municipalista explica que en aquell moment era "prioritari" acordar la moció de censura sense un "debat per les cadires". 

"Govern fort"

Martínez assegurava que la posició de Guanyem no és "no entrar al govern", sinó que "cal un govern fort i això es pot fer des de dins i des de fora". D'aquesta manera, obria  la possibilitat d'entrar en coalició a l'ajuntament sense descartar el que semblava un fet: donar suport a la investidura de Guijarro i garantir la futura estabilitat del govern que puguin acabar configurant els socialistes. 

Predisposició 

Després de registrar la moció divendres passat, el que serà el proper alcalde, Rubén Guijaro, explicava que se centren en les converses per formar govern “amb tots els que vulguin participar en deixar enrere l’etapa de foscor i corrupció i que vulguin treballar per la recuperació de la ciutat”. 

Sense mullar-se i apel·lant a la prudència, no va especificar amb quins grups estan obertes les converses i va descartar valorar les paraules de Carmen Martínez: “Agraeixo a Guanyem la predisposició que ha tingut pel relleu. Els canals estan oberts amb tots els que vulguin superar aquesta etapa”. 

A més, va carregar contra Albiol i el seu capteniment de no fer un pas al costat:  “Hem arribat fins aquí pel seu atrinxerament en la mentida i en la no dimissió”.

Imatge principal: Equip negociador de Guanyem Badalona per la moció de censura / ACN