El secretari general del Grup Planeta, Lluís Elías, ha admès aquest dimecres que el seu cap de seguretat, Antonio López López, excomandament de la policia espanyola, es va reunir amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel De Alfonso, i que aquest últim li va demanar fer una investigació sobre la possible corrupció d'ERC i CDC, però que López s'hi va negar totalment.

En una compareixença al Parlament per les gravacions de De Alfonso amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, Elías ha dit que mai han fet ni faran cap investigació sobre persones, i menys per encàrrec d'algú extern. Tampoc indueixen investigacions periodístiques als mitjans de comunicació de la seva propietat, com diaris, televisions o ràdios.

Pare d'Oriol Junqueras

La "investigació" proposada per De Alfonso hauria afectat al pare de l'actual vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. Així, en la seva primera conversa coneguda amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, l'exdirector de l'OAC, que va ser destituït pel Parlament arran de l'escàndol de la conxorxa contra polítics sobiranistes, afirmava:

"Yo estoy intentado convencer ahora al Grupo Planeta para que me haga una investigación, para que no aparezca nadie y no sea nada sospechosa, de una información que me llegó que no sé si es verdad, y por eso no me atrevo a tomármela como tal y lo externalizo para que alguien me lo averigüe como tal, que es un enriquecimiento en el municipio de Puigcerdà del padre de Oriol Junqueras con temas de terrenos y demás".