El Grup Mixt proposarà a la Mesa del Congrés asseure's al centre de l'hemicicle i repartir els escons de l'antic grup de CDC entre Esquerra i C's. 

El portaveu del Partit Demòcrata, Francesc Homs, ha explicat que d’aquesta manera els 19 representants del grup mixt ocuparien els escons on havien estat “històricament”. Homs ha argumentat que actualment el Grup mixt és el cinquè amb major representació i que, per aquest motiu, no hauria de quedar relegat al galliner.

La proposta del grup mixt sobre la ubicació dels diferents grups parlamentaris també passa per repartir els escons que tradicionalment havia ocupat l’antiga Convergència Democràtica com a grup propi entre Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadans. De manera que els republicans avançarien una fila i se situarien més a prop del faristol, ja que els diputats de CDC seien fins ara a la quarta fila de la part central.

Portaveu

El portaveu del Partit Demòcrata també ha explicat que farà de portaveu del grup mixt durant els pròxims vuit mesos d’acord als vuit diputats de la formació. Els quatre mesos següents serà Compromís qui prengui el relleu pels quatre diputats que té a la cambra.

Homs ha explicat que el repartiment d’aquestes tasques es fa atenent al números de representants que té cada formació. Després de Compromís assumiran el lloc la resta de formacions amb menor representació.