Un grup independentista autodenominat L'Estaca ha boicotejat diversos radars de les carreteres catalanes amb "la voluntat de derogar els límits recaptatoris de velocitat a un elevat nombre de vies catalanes, sobretot carreteres i autopistes", tal com han indicat en un comunicat. 

Via fora independentistes radars 2

En to irònic, L'Estaca ha justificat la seva acció atribuint-la al temporal d'aquest dimecres: "el temporal de llevant ha afectat diversos radars de trànsit repartits per tota la geografia".

Els independentistes han reivindicat "el dret a conduir responsablement" i han lamentat "l'ús abusiu de mesures repressores amb finalitat recaptatòria que sempre recauen sobre la ciutadania". 

L’acció es va iniciar fa uns dies al Camp de Tarragona i va seguir posteriorment al Solsonès. Aquesta matinada s'ha fet en punts com Terrassa, Santa Coloma de Farners i l'N-II a l'altura de Cabrera.

Via fora independentistes radars

Tal com exposen al comunicat, el seu objectiu és "trencar la normalitat per aconseguir l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió política, judicial i policíaca com a pas imprescindible per negociar la independència de Catalunya".

Finalment, amb el lema "Via Fora", L'Estaca assegura que aquesta és la primera de noves accions i mobilitzacions que comunicaran les properes setmanes i mesos arreu dels Països Catalans.