Un grup espanyolista, encapçalat per François Meylan, un empresari suís que està contra el procés català, ha enviat una carta al Papa Francesc per transmetre-li la seva preocupació per la unitat d'Espanya, segons publica OK Diario.

A la missiva, li fan saber al màxim representant de l'església catòlica que estan angoixats per la "implicació d'amplis sectors de l'església catalana en el cop d'Estat separatista", assegura el digital.

“Apoyo a delincuentes y golpistas de miembros de nuestra Iglesia en la autonomía catalana”. Aquest és el títol de la carta que va acompanyada d'un dossier de 24 pàgines amb suposats casos en que l'església catalana ha donat suport al procés. Alguns dels exemples que posen són la col·locació d'estelades en campanars de parròquies o bé la col·laboració dels sacerdots per amagar les urnes de l'1-O.

La idea d'aquest grup és que el Papa els concedeixi una audiència al Vaticà. El dossier que han fet arribar al pontífex també recull una entrevista a la monja Teresa Forcades.