"Jo em sentiria molt còmode si s'integressin al nostre grup els quatre senadors de Convergència". Amb aquestes paraules, el portaveu d'ERC al Senat, Santi Vidal, ha mostrat la seva total disposició a El Matí de Catalunya Ràdio perquè els senadors de CDC s'integrin al grup republicà, després d'haver-se quedat sense grup tant a la cambra alta com al Congrés. 

Deixant clar que "ERC va obtenir més vots presentant-se per separat", Vidal ha especificat que "ara estem parlant d'una altra cosa", que és un pacte post-electoral, però tampoc no s'ha volgut mullar gaire perquè es tracta d'una decisió "amb avantatges i inconvenients" que han de tenir clara les dues executives i, si no és així, el jutge ha considerat que "jo m'esperaria unes setmanes".

Vidal ja havia obert una porta ahir en una entrevista amb Europa Press a deixar un espai als senadors convergents dins el grup republicà, però va posar sobre la taula que això podria "perjudicar" –potser– els senadors convergents per la manca de "visibilitat" i "presència" que els comportaria estar juntament amb ERC perquè no tindrien tantes oportunitats de parlar al Senat.

El PP els deixa fora

Va ser aquest dilluns quan el PP va votar en contra que CDC tingués grup propi, el PSOE es va abstenir i el PNB, en un intent d'apropar posicions amb els convergents, hi va votar a favor, tot i que va servir de poc. Aquesta és la primera vegada des del 1977 que els convergents es queden sense grup al Senat i això els comportarà una pèrdua important del finançament

Concretament, perdran la subvenció anual de més de 260.000 euros a l'any i, com ja s'ha dit, la falta de visibilitat en els debats i comissions parlamentàries. Ara, convergents i republicans s'hauran de posar d'acord amb què és el millor per garantir la continuïtat del procés: que Convergència vagi al grup mixt de la cambra alta, o que se sumi al grup d'ERC.