El periodista Josep Losada ha manifestat que a Espanya no hi ha res més greu que "fúmer enlaire el cap de setmana", que fins i tot supera l'emergència sanitària de Madrid. Losada ha posat com a prova d'això que el president espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no tenen previst reunir-se per primer cop per tractar la pandèmia fins dilluns.

"El president Pedro Sánchez i la presidenta Isabel Díaz Ayuso es reuneixen dilluns a les 12... Encara bo. Això de Madrid és greu, però no tant com per fúmer enlaire el cap de setmana", ha indicat amb ironia.

El president espanyol va adreçar-se ahir dijous a la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso per intervenir-hi. Segons han informat avui en un comunicat conjunt, tots dos dirigents polítics es reuniran aquest dilluns a les dotze del migdia a la Puerta del Sol, seu de la presidència regional. Avui mateix està previst que el govern autonòmic adopti mesures més dures per a les zones amb una incidència més elevada. De moment, però, l'anunci s'està fent esperar. Fonts de la Comunitat es justifiquen en la "complexitat jurídica".