Un greu error del CNI està complicant encara més l'euroordre que va presentar Espanya a Alemanya per extradir el president a l'exili, Carles Puigdemont. Segons informa El Independiente, "un excés d'eufòria i la necessitat d'apuntar-se un triomf" van fer que el CNI mateix, i també el govern espanyol, revelessin la seva participació en el seguiment de Puigdemont i en la tria d'Alemanya com a país on es faria la detenció. Apunta que això ha incomodat els jutges de Schleswig-Holstein, perquè se senten utilitzats per les autoritats espanyoles.

"Des de la Comissaria General d'Informació i el CNI es van començar a filtrar aquell matí dades de l'operatiu: hi havien participat uns 20 agents, 12 d'ells membres dels serveis secrets; el cotxe en què viatjava Puigdemont amb quatre persones més en el moment de la detenció —un Renault Space amb matrícula belga— havia estat balisat prèviament; un geolocalitzador d'un mòbil d'un dels acompanyants del president va servir per monitoritzar en tot moment el trajecte del vehicle per quatre països, i fins i tot es va dir que agents del CNI van estar presents en la detenció per part de la policia alemanya", assenyala el diari. 

Segons aquesta versió hi ha el problema de la il·legalitat de la intervenció del CNI en un territori estranger i sense ordre judicial, després que la justícia belga ja ha obert diligències per aquesta mateixa qüestió. Un segon problema és que es va donar per fet que Alemanya extradiria Puigdemont i es va dir que seria un país fàcil, a diferència de Bèlgica i el Regne Unit. Tot plegat ha generat malestar entre els magistrats de Schleswig-Holstein.