El Gremi de Restauració de Barcelona creu que l'ampliació dels horaris d'obertura que entrarà en vigor la pròxima nit de dijous a divendres –bars i restaurants passaran de tancar a les 0.30 h a fer-ho a les 1.00 h- és "insuficient" i "arriba tard".

En un comunicat publicat aquest dimarts, l'associació assegura que la decisió anunciada pel Govern "no ha estat fruit d'un diàleg o una anàlisi compartida amb el sector" i subratlla que Catalunya continua sent la comunitat "més malparada" de l'Estat. De fet, el gremi demana que la restauració pugui recuperar el seu horari ordinari –fins a les tres de la matinada en caps de setmana i vigílies de festiu- arran de l'evolució de les dades epidemiològiques.

TUIT gremio restauracion horarios apertura

Per altra banda, l'agrupació critica la "incoherència" de la mesura, que també permet a discoteques i sales de ball amb espais a l'aire lliure poder obrir fins a les tres de la matinada. "Es tracta de locals temporalment reconvertits en establiments de restauració", defensa el gremi. Alhora, l'associació creu que tindria "tot el sentit del món" ampliar els horaris de la restauració per activar "tots els mecanismes possibles per reduir els botellots".

"A les portes d'una mobilització massiva amb motiu de la Mercè i coincidint amb altres celebracions a Lleida i Tarragona, permetria que bars i restaurants absorbissin una part de la demanda que inevitablement es produirà", defensa.

L'oci nocturn

La Generalitat va anunciar aquest dilluns que l'oci nocturn a Catalunya podrà obrir en espais exteriors fins a les 3 de la matinada des de la nit d'aquest dimecres al dijous, encara que de moment seguirà tancat en interiors per la pandèmia.

Així ho van indicar la secretària general de la conselleria de Salut, Meritxell Masó, i el secretari general d'Interior de la Generalitat, Oriol Amorós, en declaracions després de reunir-se amb representants de l'oci nocturn a la tarda. La mesura entrarà en vigor just abans de la celebració de les festes de la Mercè, patrona de la ciutat de Barcelona.

La Generalitat ho impulsa en constatar una millora de la situació epidemiològica a Catalunya, encara que ha deixat clar que es manté l'obligatorietat de la mascareta (sempre que no es consumeixi) i no es permet el ball.

Després de la reunió amb el sector, Masó va dir que també "ha proposat un horitzó proper per poder obrir els espais interiors", amb la possibilitat d'usar el certificat Covid si la situació epidemiològica ho permet.

També hi ha la possibilitat que serveixi per acreditar que s'ha passat la malaltia en els últims mesos o presentar una prova de detecció amb resultat negatiu, però es "prioritzarà" l'ús del certificat Covid.

En la futura obertura dels espais interiors se seguirà limitant l'aforament i "probablement" es podrà ballar, ha dit Masó, encara que de moment estarà prohibit en els exteriors.

 

Foto principal: Un restaurant de la Barceloneta / ACN