Ciutadans situa la Meridiana en el seu punt de mira. La diputada Anna Grau ha informat que a partir d’aquesta setmana anirà cada dimarts a les concentracions que es convoquen contra els talls diaris de la plataforma Meridiana Resisteix a Barcelona. Les manifestacions independentistes porten produint-se des de la tardor de 2019 arran de la sentència del procés, i han encès els ànims de veïns i comerciants, però també de la dreta espanyolista a Catalunya. De fet, aturar els talls de la Meridiana s’ha convertit per als taronges en un dels reptes a escala municipal.

Avui ha estat Anna Grau qui s’hi ha presentat. Juntament amb altres membres de la formació, han recorregut alguns carrers de la zona per a parlar amb veïns, comerciants i restauradors. “Mai acabes de trobar motius d’indignació”, ha assegurat. Per mostrar el seu rebuig a les accions independentistes, la diputada s’ha compromès “personalment” a anar tots els dimarts “a donar suport a les cassolades de protesta”. “Estarem aquí sempre”, ha avisat.

De fet, ahir mateix Grau va ser present a la contraprotesta. En alguns vídeos que han corregut per les xarxes socials se la veia cantant de forma molt animada i amb altaveu la cançó ‘Libre’ de Nino Bravo, mentre que l'envoltaven algunes desenes de manifestants. Davant seu, una barrera policial la separava dels independentistes.

“Se’m fa estrany ser en aquesta part de la Meridiana”, ha dit avui. “Normalment, per a nosaltres és inaccessible, ja que s’hi instal·len els col·lectius que creuen que han nascut per a tallar la Meridiana i fastiguejar tot el món”. Més enllà, Grau creu que els talls fa “massa temps” que duren, i ha acusat la Generalitat, l’Ajuntament i fins i tot el Ministeri d’Interior de connivència: “Tenen les actes molt ben guardades en un calaix”. Davant d’aquesta situació, ha amenaçat dient que “algú pagarà per això”.

“Els jocs de la Laura Borràs”

Durant les mateixes declaracions, la diputada taronja s’ha referit sobre la paralització de l’activitat institucional al Parlament pel cas de Pau Juvillà. De fet, ha descrit el secretari tercer de la Mesa com “una víctima més dels jocs de la Laura Borràs” i un “peó” de l’estratègia de la presidenta del Parlament per a “salvar-se a si mateixa”. En aquesta mateixa línia, ha acusat Borràs de voler “destruir” la cambra catalana, i ha avisat que pot acabar inhabilitada per desobediència, prevaricació i usurpació de funcions públiques si no retira l’acta del diputat de la CUP.

“Provocadors!”

El d’ahir no va ser el primer cop que Anna Grau va presentar-se a l’avinguda Meridiana a provocar. A principis de gener, ella, juntament amb el també diputat de Ciutadans al Parlament Nacho Martín Blanco i el regidor del Partit Popular a Barcelona Josep Bou, van intentar boicotejar la protesta diària a la Meridiana. Els polítics espanyolistes van ser rebuts pels manifestants independentistes al crit de “Provocadors”, i la seva arribada va ser acompanyada per un ampli desplegament policial.