Ciutadans i Partit Popular han intentat boicotejar la protesta diària a la Meridiana. Els diputats de Ciutadans Anna Grau i Nacho Martín Blanco i el regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona Josep Bou han participat en una concentració convocada contra els talls que es produeixen a l'avinguda Meridiana des de la tardor de 2019, arran de la sentència del procés.

Com era d'esperar els polítics espanyolistes han sigut rebuts pels manifestants independentistes al crit de "provocadors!". Ràpidament, la policia els ha acordonat i els ha acompanyat perquè s'allunyessin de la concentració 'Meridiana resisteix', que reivindica la independència de Catalunya.

"Hi ha gent que cobra"

Grau ha assegurat que els carrers són de tots els catalans i que les vol lliures perquè això és un "intolerable abús de poder". La diputada de Ciutadans ha afegit que aquests talls són possibles gràcies a la "complicitat" de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i les forces de l'ordre. Finalment, ha demanat, en declaracions als mitjans, "una ciutat lliure i segura". 

El regidor del PP no es queda curt i ha afirmat que aquests talls de protesta els "promou el Govern" i que està segur que "hi ha gent que cobra per estar molestant". Bou ha criticat la concentració independentista i afirma que afecta els empresaris, comerciants i veïns de la zona. També ha argumentat que està "promocionat i tolerat" des de l'executiu català.

Bou TUIT

Ja hi van intentar via Parlament

Vox, Ciutadans i el PP van veure com va fracassar tot un seguit de mocions que van presentar al Parlament fa uns mesos i que, entre moltes altres coses, pretenien que el Govern impedís les protestes dels CDR i els talls de l'avinguda Meridiana de Barcelona o que es tornés a fer la defensa jurídica dels Mossos des de la Conselleria d'Interior. Tot i que les mocions englobaven diversos temes que tenen a veure amb la seguretat pública, alguns dels punts anaven encaminats a minvar les mobilitzacions independentistes i endurir encara més les conseqüències penals sobre elles. 

Així doncs, en l'escrit presentat per Ciutadans, hi havia un punt que instava el Govern a "revisar el procediment de concessió d’autoritzacions administratives per a mobilitzacions i, si escau, sancionar administrativament les manifestacions que siguin convocades per grups organitzats dels quals se’n desconeix la identitat dels seus representants, com sembla ser el cas dels autoanomenats CDR".

A parer del partit taronja, aquesta proposta que atempta greument contra el dret a la manifestació es justifica perquè "massa sovint han acabat amb aldarulls i incidents violents que afecten directament la seguretat i l’ordre públic i provoquen lesions, en ocasions greus, destrucció de mobiliari urbà i actes vandàlics i robatoris contra establiments industrials i comercials".

 

Imatge principal: Moment de tensió entre els diputats de Ciutadans amb els manifestants