Josep Mayoral, candidat del PSC, porta 15 anys sent l'alcalde de Granollers. I fixant-nos en els darrers resultats electorals del 2015, el temps no l'ha desgastat: ha governat amb majoria absoluta amb 13 regidors. A la contra, els seus principals candidats li retreuen que precisament no escolti prou. Un dels temes calents és el referèndum de l'1 d'octubre. La candidata per Esquerra Núria Maynou critica la "seva equidistància". La segona força més votada de la capital del Vallès Oriental és Junts per Catalunya, que es presenta amb el candidat Àlex Sastre. En el Confidencial coneixem la política de pactes dels principals candidats, els grans problemes de ciutat i fem balanç del que ha donat de sí la darrera legislatura.

El Confidencial

Serveis públics

Un debat essencial s'està posant sobre la taula en tots els serveis públics municipals i especialment la neteja: remunicipalitzar o mantenir la concessió privada? Qüestió de prioritats. El candidat de Junts per Cataunya Àlex Sastre conclou que el més urgent és "controlar el servei" i que hi hagi una persona "dedicada íntegrament a un servei de 17 milions d'euros cada quatre anys". També hi ha d'altres propostes sobre la recollida de les deixalles com el porta a porta que proposa Esquerra.

Seguretat

El candidat socialista Josep Mayoral, en la seva condició d'alcalde de la ciutat, ha denunciat públicament la violència masclista. També ha engegat polítiques de conscienciació i el seu govern n'ha fet bandera. Més enllà d'això, l'objectiu també està en els cossos policials. Des de Junts per Catalunya creuen que és necessària una policia de prevenció o de barri, per tenir "més presència al carrer i que aquesta sigui palesa". 

Mobilitat

Connectar les capitals del Vallès Occidental i Oriental ferroviàriament sembla una quimera. La reivindicació és històrica i una necessitat real de mobilitat. S'arriba més ràpid a Barcelona des de Granollers, que anant a Sabadell o Terrassa. Des del PSC, Josep Mayoral es queixa de que "és una petita inversió en termes ferroviaris" i es pregunta com pot ser que encara no hagi arribat. Més enllà d'aquest projecte primordial per tots, n'hi ha d'altres. La candidata d'Esquerra Núria Maynou posa l'accent en la bicicleta i demana  que "sigui una ciutat amable" per poder moure's amb ella.

Ciutadania

En aquet apartat es parla de pressupostos participatius però les principals forces de l'oposició ho lliguen també a la gestió del govern actual. Tant des de Junts per Catalunya com Esquerra, consideren que el fet de que el PSC governi amb majoria absoluta a Granollers, "no és plural i no s'està reflexant l'ajuntament", en declaracions de Sastre. Maynou és més taxativa i creu que "la gestió de la ciutat és caduca". Pel que fa a l'actual alcalde Mayoral, reivindica els pressupostos participatius d'aquet mandat i el diàleg al que sempre ha estat disposat a tenir amb tothom.

Habitatge

Ara corren les presses per totes les forces polítiques en activar l'habitatge social. La gran assignatura pendent de la majoria dels municipis, també condicionada als pressupostos fixats i la implicació de la Generalitat i el govern espanyol. Josep Mayoral reivindica que durant el seu mandat com alcalde, "s'han invertit pràcticament 3 milions d'euros comprant pisos i actuant contra els incompliments de la banca": Sastre i Maynou li repliquen que cal fomentar el lloguer social amb la rehabilitació d'alguns pisos o creant un parc públic.

Les frases dels candidats

Àlex Sastre (JxC): "Molta gent s'estranya que arribem a acords puntuals amb la CUP"​

Núria Maynou (ERC): "​No val tenir el llaç groc al balcó i ser un govern equidistant"

Josep Mayoral (PSC): "Hem fet una participació per pressupostos que arribaven al milió d'euros"

Àlex Sastre (JxC): "El més estrany ha estat veure gent allunyada políticament però defensant el referèndum de l'1 d'octubre"

Núria Maynou (ERC): "No pot ser que la centralitat de la xarxa ferroviària sigui Barcelona"