El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha exposat que "la col·laboració està sent extraordinària i no importa el color de l'uniforme". I ferm i contundent ha dit: "Sí que hi ha proporcionalitat", després d'enumerar els ferits i els desperfectes. 

Fernando Grande-Marlaska s'ha traslladat d'urgència aquest matí a Barcelona, on ha visitat el CECOR, s'ha reunit amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i ha visitat els policies espanyols ferits.

"Constitució, llei i diàleg", ha dit Grande-Marlaska en una compareixença on no només ha fet balanç dels policies ferits i ha tancat files al costat dels cossos i forces de seguretat, sinó que ha demanat al president de la Generalitat responsabilitat davant la situació que s'està vivint a Catalunya. "El president Torra ha de reunir tots els catalans i convergir, aquí hi ha un problema de convivència", ha dit el ministre, que ha agafat el control davant la crisi de seguretat pública.

"Lamento molt que hi hagi ciutadans ferits", ha dit i ho ha atribuït a "vandalisme indiscriminat en algunes zones de Catalunya". Segons el ministre d'Interior, tot el que està passant està preparat i organitzat des de fa temps

Segons el ministre, els mateixos agents han corroborat que poques vegades s'han trobat amb uns esdeveniments d'aquestes característiques i ha assegurat que "les forces de seguretat actuen amb proporcionalitat a la resposta, davant atacs indiscriminats".

Grande-Marlaska ha parlat del perfil de la multitud que aquests dies surt al carrer com a persones preparades, "tots els detinguts estan relacionats amb els fets violents i estem determinant el grau d'organització en l'aplicació de la violència". Segons el ministre, hi ha "vandalisme indiscriminat en algunes zones de Catalunya" i el porta a terme "l'independentisme radical".

"No estem desbordats. L'Estat havia previst tot el marc de possibilitats i s'estan adaptant", ha aclarit de manera contundent a preguntes dels periodistes.

"No permetrem que hi hagi agents policials ferits, i lamento que hi hagi manifestants ferits"

Ha lamentat que el Govern no condemni obertament la violència i ha reptat el president de la Generalitat, Quim Torra, a seguir la via democràtica: "Ningú entén que faci declaracions i parli minuts i minuts i no condemni la violència. Han de triar el camí de les institucions democràtiques perquè no hi ha un altre camí".