El ministre de l'Interior en funcions del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha esquivat la polèmica sobre el discurs pronunciat ahir pel cap de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, que va provocar que la direcció política i caps dels Mossos marxessin de l'acte de celebració de la patrona del cos a la caserna de Sant Andreu de la Barca.

En una entrevista a El món a RAC1, Grande-Marlaska ha assegurat que "el nivell de confiança entre els cossos de seguretat és immillorable". Malgrat la insistència del presentador Jordi Basté al ministre sobre si estava d'acord o no amb el discurs polític de Garrido, Grande-Marlaska no s'ha mogut ni una coma del mateix relat.

Tot i així, al ministre se li ha pogut deduir entre línies que el parlament del cap de la Guàrdia Civil s'havia desviat per un camí que no tocava. "Estem per garantir la coordinació i la convivència i no generar disfuncions", ha insistit el representant del govern espanyol.

Preguntat sobre si aquesta polèmica afectarà la resposta policial a les més que probables mobilitzacions a Catalunya després de la sentència, Grande-Marlaska ha subratllat que "els Mossos sempre han estat, estan i estaran per garantir la seguretat", i ha afegit que no dubte de la seva lleialtat a la llei.