La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha posat de relleu la gran importància de complir les ordres judicials per resoldre el desenllaç del president Quim Torra al Parlament de Catalunya. Avui, s'ha de decidir si l'hemicicle compleix la voluntat de la cambra, ratificada per votació, o bé opta la conclusió del Tribunal Suprem que avala la seva inhabilitació dictada per l'òrgan tècnic de la Junta Electoral Central (JEC). El pes d'aquesta decisió ha posat el focus amb el president del Parlament, Roger Torrent, i Granados ja li fa un avís des de Ràdio Nacional d'Espanya (RNE): "El marge que té Torrent és acatar les decisions judicials. Del contrari, seria caure en una lògica de desobediència que no és bona per ningú".

Granados s'agafa a les resolucions que marquen els jutges com un dels ingredients per resoldre el conflicte català: "A Catalunya estem esgotats del procés. Volem passar pàgina i ho farem si acatem les resolucions judicials i parlem des del respecte a les lleis". L'altra fórmula és el diàleg i l'acord que va tancar el PSOE i Esquerra de crear una mesa.

Malgrat tot, de moment, no concreta res: "És una mesa entre dos governs, no hi ha data, però s'està intentant tancar". La vicepresidenta dels socialistes catalans ha subratllat que "el diàleg és molt important després d'una dècada de conflicte que ens ha portat a moltes divisions i fractures a Catalunya". També ha definit de "ridícul" la imatge de Catalunya respecte Espanya i Europa en els darrers temps.

Granados també demana que el Partit Popular estigui al costat d'aquest diàleg per acabar amb la divisió social: "Vam estar al costat de Rajoy per aturar la deriva, ara el PP hauria de ser lleial".