Francisco Granados ha implicat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i la seva successora, Cristina Cifuentes, en el presumpte finançament irregular del Partit Popular. Qui va ser exsecretari general del PP de Madrid, ara implicat en el cas Púnica, ha assenyalat les principals responsables de l'administració regional d'estar darrere de la corrupció de la formació. Fins ara, Aguirre sempre n'havia sortit impune.

Granados ha declarat voluntàriament aquest dilluns a l'Audiència Nacional, des d'on ha reconegut l'existència una caixa B en el Partit Popular almenys en dues eleccions regionals. Darrere d'aquesta trama corrupta, segons l'exconseller de la Comunitat, es trobaven en primer terme el també exconseller Ignacio González, juntament amb la presidenta del partit a Madrid, Esperanza Aguirre, i també de Cristina Cifuentes.

"Hi havia una campanya paral·lela", ha exposat l'exsecretari general del PP madrileny sobre la corrupció en el partit, que ha explicat amb tot luxe de detalls com funcionava la trama: a tall d'exemple, en les eleccions autonòmiques del 2011, Cifuentes s'encarregava de gestionar els diners per la via regular, mentre que González s'encarregava de la caixa B, els fons irregulars. Uns tripijocs que, per cert, van coincidir amb una relació sentimental entre ambdós, segons ha assenyalat.

L'altra campanya

Segons la seva versió, aquesta campanya es va portar "fora de l'àmbit del gerent regional del partit", càrrec que llavors ostentava Beltrán Gutiérrez —també imputat en la Púnica—, i en "una primera fase" va estar dirigida "a les ordres d'Ignacio González", successor d'Aguirre en la presidència madrilenya i imputat en el cas Lezo per irregularitats en la gestió del Canal d'Isabel II.

Aquesta campanya, ha afegit, es finançava "a través de despeses de publicitat que s'encarregaven a empreses de l'àmbit de la Comunitat de Madrid".

"No he manifestat cap dubte sobre la integritat o l'honradesa de les persones, dels directors generals, dels consellers", ni tampoc dels funcionaris de la Comunitat de Madrid en empreses públiques com a "Arpegio, Mintra, ni al Metro, ni als hospitals ni en l'educació. Al contrari, estic absolutament segur de la seva honradesa i que ho han fet d'acord a la llei i com devien".

Cifuentes es querella

La presidenta regional del PP, Cristina Cifuentes, ha anunciat que presentarà "immediatament" una querella contra Granados per "un cúmul de falsedats i un greu atemptat contra el seu honor i la seva imatge". Cifuentes ha pres aquesta decisió després de conèixer, a través dels mitjans de comunicació, les acusacions de l'exsecretari del partit.

Cifuentes ha anunciat que exercirà davant dels tribunals "les accions civils i penals que li corresponguin, perquè constitueix un cúmul de falsedats i un greu atemptat contra el seu honor i la seva imatge".