"Demanem a la Generalitat lleialtat en el projecte comú que es Espanya. En lloc d'estar exigint i criticant, que es facin totes les crítiques constructives que calguin, però el que toca és oferir, actuar i demanar". Així ho ha afirmat la portaveu del PSC, Eva Granados, durant la primera reunió socialista del grup d’impuls del pacte per a la reconstrucció. 

Granados ha reclamat al Govern que deixi de "polemitzar tant amb Espanya" i que es comporti "com els ajuntaments", que assegura que primer "ofereixen i actuen" i només en tercer lloc "demanen". Segons la socialista, la Generalitat tira de polèmica per "amargar la seva pròpia gestió" i considera que "està bé demanar" però que primer cal "oferir i actuar". 

A més, la portaveu del grup ha assegurat que la situació de col·lapse sanitari a Catalunya és en part "fruit de les retallades" i ha defensat que l'anterior executiu va ser "alumne avantatjat" d'aquest tipus de polítiques d'austeritat. 

Finalment, també aprofitat per reclamar la convocatòria dels grups parlamentaris per parlar de la reconstrucció i també saber com es prioritzaran els recursos del govern espanyol pel coronavirus i les modificacions del pressupost.