La massiva mobilització independentista avui a Catalunya, amb la vaga general i la culminació de les grans marxes per la llibertat, ha tingut una repercussió internacional inèdita, i els principals mitjans se n'han fet ressò. Diaris com Le Monde han obert aquesta tarda les portades digitals amb Catalunya, i també diversos informatius televisius de la BBC, així com el telenotícies de la televisió alemanya.

Aquestes són les principals valoracions.

BBC

"Un cinquè dia de protestes i una vaga general paralitzen Barcelona mentre segueix la ràbia pels dirigents independentistes empresonats"

Reuters

"Milers de manifestant acudeixen a Barcelona en la cinquena jornada de protestes contra l'empresonament de 9 dirigents independentistes"

Le Monde

"Catalunya: almenys mig milió de persones es manifesten a Barcelona en suport als independentistes condemnats"

Agència France Presse

"Vaga general i manifestació massiva: després d'una nit de barricades, independentistes vinguts de tota Catalunya han convergit avui a Barcelona"

Telenotícies de la TV alemanya

"Les protestes contra la sentència del judici als independentistes paralitzen Barcelona i gran part de Catalunya"

Süddeutsche Zeitung

"Desenes de milers de catalans es manifesten a Barcelona contra les penes de presó als líders independentistes. Moltes botigues i fàbriques estan tancades"

Sky News

"Centenars de milers de manifestants s'estan manifestant des de 5 localitats catalanes per sumar-se a la protesta a Barcelona contra la sentència dels dirigents independentistes"

Bloomberg

Al Jazeera

"Milers de manifestants en suport a la independència de Catalunya han inundat els carrers del centre de Barcelona divendres per reclamar l'alliberament dels presos independentistes"

Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Desenes de milers de catalans es manifesten a Barcelona per exigir l'alliberament dels dirigents independentistes. Les marxes són pacífiques, però molts dels assistents no amaguen la seva ràbia contra el govern espanyol"