La massiva mobilització independentista avui a Catalunya, amb la vaga general i la culminació de les grans marxes per la llibertat, ha tingut una repercussió internacional inèdita, i els principals mitjans se n'han fet ressò. Diaris com Le Monde han obert aquesta tarda les portades digitals amb Catalunya, i també diversos informatius televisius de la BBC, així com el telenotícies de la televisió alemanya.

Aquestes són les principals valoracions.

BBC

"Un cinquè dia de protestes i una vaga general paralitzen Barcelona mentre segueix la ràbia pels dirigents independentistes empresonats"

Reuters

"Milers de manifestant acudeixen a Barcelona en la cinquena jornada de protestes contra l'empresonament de 9 dirigents independentistes"

Le Monde

"Catalunya: almenys mig milió de persones es manifesten a Barcelona en suport als independentistes condemnats"

Agència France Presse

"Vaga general i manifestació massiva: després d'una nit de barricades, independentistes vinguts de tota Catalunya han convergit avui a Barcelona"

Telenotícies de la TV alemanya

"Les protestes contra la sentència del judici als independentistes paralitzen Barcelona i gran part de Catalunya"

Süddeutsche Zeitung

"Desenes de milers de catalans es manifesten a Barcelona contra les penes de presó als líders independentistes. Moltes botigues i fàbriques estan tancades"

Sky News

"Centenars de milers de manifestants s'estan manifestant des de 5 localitats catalanes per sumar-se a la protesta a Barcelona contra la sentència dels dirigents independentistes"

Bloomberg

Al Jazeera

"Milers de manifestants en suport a la independència de Catalunya han inundat els carrers del centre de Barcelona divendres per reclamar l'alliberament dels presos independentistes"

Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Desenes de milers de catalans es manifesten a Barcelona per exigir l'alliberament dels dirigents independentistes. Les marxes són pacífiques, però molts dels assistents no amaguen la seva ràbia contra el govern espanyol"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat