Pressupostos sí o pressupostos no, aquesta és la qüestió. Ja ho deia Wiliam Shakespeare i ara ho diu el Govern de la Generalitat, que fins aquest dilluns a l'últim moment no sabrà si pot o no aprovar els pressupostos per al 2022. El ple del Parlament votarà les esmenes a la totalitat presentades contra el projecte de pressupostos, tot i que encara no està clar si algun dels grups de l'oposició retirarà la seva esmena o s'abstindrà per permetre la tramitació dels comptes. El projecte de pressupostos arribarà a aquesta primera votació amb esmenes a la totalitat presentades per tots els grups parlamentaris de l'oposició. Les portades del la premsa catalana estan molt pendents d'aquest tema, i les de l'espanyola?

El País augura un relaxament de les mesures fiscals a la Unió Europea: "La UE planeja regles fiscals més suaus per por a una altra recessió". Sobre la polèmica del líder del PP, Pablo Casado, amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la diputada Cayetana Álvarez de Toledo: "Casado adverteix els 'solistes'" del PP davant la tensió interna. Casado va pronunciar aquestes paraules durant la clausura del congrés del PP d'Andalusia que va tornar a escollir Juanma Moreno com a president. Casado va dir que no es pot "posar en risc" la responsabilitat que tenen "en una foguera de vanitats que no porten enlloc".

PAIS 22 noviembre

L'ABC també es fixa en el congrés dels populars a Andalusia i dedica la fotografia de la portada al president del partit, Pablo Casado, i al recent reescollit president del PP a Andalusia, Juan Manuel Moreno: "Casado clama contra les 'megalomanies' en les lluites internes del PP". El congrés va estar marcat per les polèmiques amb Isabel Díaz Ayuso i amb Cayetana Álvarez de Toledo i, per tant, Casado va assegurar que "el personalisme no té cabuda al PP". D'altra banda, el diari també porta un titular d'àmbit econòmic: "Els experts independents auguren una alta inflació durant molt de temps".

ABC 22 noviembre

El Mundo també destaca el congrés del PP andalús: "Casado reclama un PP lliure de 'personalismes' i 'vanitats'. La fotografia és del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, rebent l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero: "Zapatero, convidat d'honor del chavisme". L'expresident del govern espanyol va anar a Veneçuela com a observador de les eleccions regionals.

EM 22 noviembre

La Vanguardia responsabilitza les baralles entre ERC i JxCat de la falta d'un acord per als comptes de la Generalitat: "La divisió interna del Govern deixa en l'aire els pressupostos". Amb aquest escenari, Aragonès ha convocat una reunió extraordinària del Consell Executiu per compartir amb JxCat l'estat de les converses amb En Comú Podem per a aquest dilluns al matí, a escasses hores de l'inici del ple al Parlament, que està convocat per a les 14.00 hores. La fotografia d'una barricada en flames també és de les manifestacions contra l'enduriment de les mesures per frenar la covid en alguns països: "El rebuig a les restriccions encén Europa".

LV 22 noviembre

Pressupostos també a la portada d'El Periódico: "Esquerra i Junts posen els Pressupostos al precipici". La fotografia és per il·lustrar el darrer rescat de l'ONG Open Arms al mediterrani: "L'últim rescat de l'Astral".

EP 22 noviembre

Pel que fa a la premsa catalana, l'Ara titula: "El Govern arriba dividit i sense suports al debat". La fotografia és per a una manifestació contra l'enduriment de les mesures d'alguns països europeus per frenar el coronavirus: "Les protestes antirestriccions creixen a Europa". Milers de persones es van manifestar aquest diumenge a Brussel·les contra les restriccions per controlar la pandèmia, en concret contra l'obligació de presentar el passaport covid per accedir a llocs públics. 

ARA 22 noviembre

Finalment, El Punt Avui es fa ressò de les víctimes d'accidents de trànsit, tant les mortals com les que acaben sobrevivint amb seqüeles: "Morir a la carretera". Sobre les negociacions pressupostàries entre ERC i els comuns: "Els pressupostos obren una nova crisi al Govern".

22DCAT 001 page 0001

 

Foto principal: Un conjunt de pedres i una d'elles amb un interrogant dibuixat / Unsplash Ana Municio