Males notícies pel govern espanyol. Segons dades de l'Eurobaròmetre realitzat el passat mes de juny, Espanya es troba entre el top 5 de països europeus que menys confien en el seu propi govern. Les dades, que s'han fet públiques aquest dilluns, situen l'Estat en el cinquè lloc de la llista dels més desconfiats.

Un 71% dels enquestats asseguren que no confien en el govern espanyol, davant d'un reduït 25% que diu confiar-hi. La desconfiança dels espanyols cap al govern només és superada en països com Croàcia -que lidera el rànquing amb un 84%-, Grècia, Romania i el Regne Unit.

Espanya es troba deu punts per sobre de la desconfiança mitjana registrada a la Unió Europea cap als governs nacionals, que se situa en un 61%.

AwesomeScreenshot app datawrapper de mycharts  2019 08 05 7 31

Les Corts espanyoles no en surten gaire ben parades tampoc. De fet, un 71% dels ciutadans espanyols desconfien d'aquesta institució i només un 24% li donen confiança. Les xifres són gairebé calcades a les que recull l'Executiu central.

En canvi, amb qui sí que confien els espanyols, i molt, és amb l'exèrcit i la policia. Les forces armades espanyoles arriben al 72% de confiança, mentre que la policia les supera amb un 77%.

La cosa no està tan clara quan es pregunta per l'opinió sobre la justícia espanyola. Més de la meitat, un 54% diuen no confiar-hi, mentre que el 43% dels enquestats sí que ho fan.

Suspesos i aprovats

Així doncs, els espanyols suspenen el govern de La Moncloa, les Corts i el sistema judicial...

eurobarometre suspesos

... mentre que aproven la policia i l'exèrcit.

eurobarometre aprovats

Consultar les dades originals