La vaga feminista d'aquest 8 de març ha despertat la divisió al si del Govern espanyol i del PP: des de rebutjos frontals, passant per propostes curioses —com vagues a la japonesa—, fins a petits gestos en contra del masclisme. Les opinions expressades pels populars i pels principals rostres de l'Executiu han estat dispars, tant que sembla que el Govern espanyol no ha posat un interès especial a promocionar la seva campanya del Dia Internacional de la Dona.

Una bona manera de veure les diferències és comparant els portals de Twitter del Govern espanyol amb l'executiu de la veïna França. L'Executiu espanyol s'ha limitat a difondre el missatge del president del Govern, Mariano Rajoy, i a compartir el missatge oficial de la campanya del Dia Internacional de les Dones 2018, elaborat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat: "L'empremta que t'identifica no entén de gènere".

Aquest petit desplegament contrasta amb la campanya del Govern francès a Twitter, que ha canviat la capçalera per dedicar-la al Dia de la Dona i ha elaborat un vídeo protagonitzat per les dones que formen part de l'Executiu: tant ministres com secretàries d'Estat han enviat un missatge per convidar a la mobilización de la vaga. Tota una exhibició d'unitat.

Entre les protagonistes del vídeo, que encapçala una àmplia campanya de difusió de dades del Govern francès en termes feministes, hi ha la secretària d'Estat d'Igualtat francesa, Marlène Schiappa, o pesos pesants de l'Executiu del primer ministre Edouard Philippe, com les ministres de Defensa, Treball i Cultura, Florence Parly, Muriel Penicaud i François Nyssen, que han volgut visibilitzar el suport del Govern francès a la mobilització.