Els directors generals de Política Lingüística de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears s'han reunit aquest divendres per impulsar l'ús del català en els àmbits de la salut, productes audiovisuals, videojocs i empreses.

La directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Beatriu Defior, i el director general de Política Lingüística i Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, han mantingut a Barcelona la setena reunió de coordinació sobre política lingüística dels tres governs.

Beatriu Defior Ester Franquesa Rubén Trenzano - Europa Press

Rubén Trenzano, Ester Franquesa i Beatriu Defior, d'esquerra a dreta respectivament. | Foto: Europa Press

A més d'abordar mètodes de coordinació per impulsar l'ús del català des de les administracions autonòmiques, els directors generals han demanat a l'Estat que garanteixi l'ús d'aquesta llengua als procediments judicials i al si de l'Administració de l'Estat.

A la reunió s'ha valorat l'informe del Comitè de Ministres del Consell d'Europa sobre l'aplicació a Espanya de la Carta Europea de les llengües regionals i minoritàries i els directors generals han demanat al govern espanyol l'aplicació de les recomanacions d'acció immediata, com la modificació de la Llei orgànica del poder judicial per garantir l'ús del català en l'àmbit judicial.

Així mateix, s'han avaluat "l'escassa presència de la llengua pròpia a les pàgines web de l'Administració de l'Estat", segons el comunicat del departament de Cultura de la Generalitat. També s'ha abordat la presència del català en l'oferta de pel·lícules i sèries de les noves plataformes audiovisuals i la reciprocitat de les emissions entre les televisions públiques dels tres governs autonòmics.