Treballar amb la CUP i mantenir la col·laboració amb En Comú Podem, aquesta és la voluntat del Govern, segons ha exposat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en una entrevista a l'ACN. La consellera ha remarcat que aquesta estratègia és compartida per tots els membres de l'Executiu. "No hi ha cap qüestionament", ha afirmat. 

Vilagrà també ha interpel·lat a la CUP, a qui ha fet una crida perquè assumeixi la seva "part de responsabilitat" i "reforci el Govern" per dur a terme "transformacions" i iniciatives com la Renda Bàsica Universal. "La CUP ha de veure com reforça la posició del Govern per dur a terme qualsevol iniciativa", ha remarcat la consellera. 

 

La consellera de la Presidència ha insistit a dir que el Govern vol "cuidar la majoria de 52% independentista". El  'no' dels anticapitalistes al pressupost del 2022 no ha desanimat al Govern. "És important i estratègic, no volem abandonar aquesta línia", assevera Vilagrà.

Negociant amb l'Estat

La negociació amb l'Estat tornar a ser un punt central de l'actualitat del govern, un aspecte que mai ha marxat del tot, però que tornar a figurar entre les prioritats davant del refredament de les relacions entre els dos governs. Vilagrà ha repassat l'agenda negociadora amb l'Estat, que a curt termini passa per la taula de diàleg i la Comissió Bilateral. Pel que fa a aquest segon òrgan -la consellera presideix la delegació catalana-, Vilagrà ha explicat que ja s'han tancat per la setmana que ve les reunions preparatòries, tècnicament i polític, entre la Generalitat i la Moncloa.

Mentre la Comissió Bilateral perfila les dates de les seves trobades, la taula de diàleg no segueix aquest camí. Vilagrà ha insistit a dir que el més important d'aquest òrgan són els "resultats" i no la data. Malgrat aquestes declaracions, ha afegit que el Govern només contempla que la pròxima reunió sigui entre el gener i el febrer: "No volem excuses, la pandèmia no ho pot ser i les eleccions a Castella i Lleó tampoc".

La consellera ha aprofitat l'entrevista per instar a Junts per Catalunya a tornar a la taula de diàleg. Vilagrà ha firmat que espera que el partit "estigui" a la taula: "Ho esperem, perquè la mesa sigui el màxim de forta possible. La porta sempre estarà oberta". La relació amb junts ha aparegut en l'entrevista, la consellera ha negat qualsevol mena d'avançament electoral: "Les properes eleccions seran municipals". Uns comicis que ha reconegut que seran "molt importants" perquè els partits independentistes es puguin "reforçar" per tenir més "empenta política".