El Govern s'ha adreçat al Tribunal Suprem per demanar-li si Joaquim Forn  pot ingressar en una presó catalana després de prendre possessió com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona. El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, Armand Calderó, ha enviat un escrit al tribunal que jutja el judici al procés en què li pregunta "si no hi ha inconvenient" perquè  Forn es quedi ingressat al centre penitenciari de Lledoners (Bages) un cop hagi pres possessió del càrrec de regidor dissabte que ve i per "evitar novament un doble trasllat".

El Tribunal Suprem ha autoritzat el trasllat de Joaquim Forn a Catalunya perquè divendres i dissabte faci els tràmits per obtenir la condició de regidor, però va afegir que fos retornat a Soto del Real "sense dilacions".

El Govern ha explicat aquest dimecres que el trasllat de Forn es farà aquest dijous de Soto del Real a Brians. Divendres i dissabte serà traslladat a l'Ajuntament de Barcelona per fer els tràmits de presa de possessió de regidor i pel primer ple municipal. Després, en funció de l'hora que acabi el plenari municipal dissabte a la tarda, hauria de ser retornat a la presó madrilenya.