El Govern suís ha dit aquest dimarts que "a priori" el cas de la dirigent de la CUP Anna Gabriel sembla estar lligat a delictes polítics que a Suïssa no tenen base jurídica, per la qual cosa una eventual sol·licitud d'extradició o d'assistència jurídica per part d'Espanya seria probablement rebutjada.

Això no obstant, una eventual sol·licitud per part d'Espanya a Suïssa "hauria de ser analitzada amb precisió", ha subratllat a Efe Folco Galli, un portaveu del Departament de Justícia, que ha recalcat que fins al moment no ha arribat cap petició a aquest Departament (Ministeri). "En virtut de la base jurídica que regeix la col·laboració d'assistència legal entre Suïssa i Espanya (...) Suïssa no autoritza, com la majoria dels altres Estats, cap extradició ni tampoc cap altra forma d'ajuda jurídica per delictes polítics", ha assenyalat.

Ha afegit que, "segons les informacions de mitjans de comunicació, a priori es tractaria de delictes polítics dels quals s'acusa la política catalana", i que, "per tant, Suïssa no tramitaria una eventual sol·licitud d'extradició ni tampoc una petició d'assistència judicial".

Gabriel havia de comparèixer aquest dimecres davant el Tribunal Suprem (TS) com a investigada per rebel·lió en la causa oberta pel procés independentista a Catalunya, però ha anunciat avui en un diari suís que no ho farà. En una entrevista a la radiotelevisió pública francòfona, Gabriel ha assegurat que està disposada a demanar asil a Suïssa, encara que assumeix que el jutge que instrueix el cas pugui demanar demà mateix a Berna la seva extradició.