El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha reclamat aquest dilluns als sindicats que "tornin a asseure's a la taula de negociació per debatre una millora de la seva proposta inicial de calendari de retorn de pagues extres de 2013 i 2014".

En declaracions a TV3, ha demanat als sindicats, que aquest dilluns registren la vaga en la funció pública UGT i CC.OO. per al 12 de desembre, ajuda per poder fer la "pressió necessària" al govern del PSOE.

El conseller ha remarcat que el Govern ha fet seves les reivindicacions dels sindicats del retorn de les pagues, però existeixen una "sèrie d'impediments" com el de l'Estat a través de la Llei General de Pressupostos.

Segons el conseller, la disposició addicional 41 "no permet utilitzar recursos propis de la Generalitat per poder pagar pagues de 2013 i 2014", i ha demanat al govern espanyol que exceptuï aquesta disposició.

Per això, ha demanat a l'executiu de Sánchez responsabilitat amb els drets dels treballadors, i ha recordat que aquestes pagues les ha de pagar la Generalitat i no l'executiu espanyol: "Demanem que ens deixin pagar", ha dit.

Edificis de la Generalitat

Puigneró, després de la detenció d'un sospitós de voler matar el president Pedro Sánchez que havia treballat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) puntualment, ha dit que la Generalitat revisarà els "edificis sensibles" de la seva propietat que estan sent vigilats per empreses de seguretat per veure si cal fer canvis.

Ha dit que la Generalitat ha obert expedient informatiu a l'empresa que vigila el CTTI, i ha dit que es revisarà si aquest tipus d'edificis han de ser vigilats per Mossos d'Esquadra o "complementat per vigilància" de la policia catalana juntament amb empreses de seguretat.