El Govern no concreta quina seria la resposta a una sentència condemnatòria del Suprem als líders independentistes i es limita a assegurar que "res és descartable però res en anunciable encara". Amb tot, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, sí ha admès que la proposta de un govern de concentració "no té recorregut" perquè les forces implicades s'han autoexclòs, en referència a la CUP i els comuns.

Malgrat les reiterades preguntes al respecte durant la roda de premsa posterior a la reunió de govern, Budó ha evitat ni tan sols apuntar els escenaris que preveu l'executiu per respondre a les sentències, previstes per a la primera quinzena d'octubre. El que sí ha deixat clar, però, és que una resposta de país requerirà "anar més enllà de les forces sobiranistes".

En relació al compte enrere per a les negociacions per a fer possible la investidura de Pedro Sánchez, la consellera ha insistit que "de manera recurrent, la política catalana està al centre de la política espanyola" i, per tant, serà "molt difícil aconseguir estabilitat" a Madrid fins que no s'abordi el pols entre Catalunya i Espanya.