El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, han defensat des de Vinebre, a la Ribera d'Ebre, que més enllà de les mesures d'urgència que fan falta per gestionar el "post incendi" i reparar els danys del foc, cal una estratègia a llarg termini per reforçar la ramaderia i l'agricultura com activitats de gestió de l'entorn.

"És amb la gestió que es revifa el territori i cal entendre l'agricultura i la ramaderia. no només com una activitat en sí, si no com a gestors del territori", ha apuntat Aragonès. "És el primer incendi que fa que l'opinió pública és plantegi la importància de la gestió del sector primari i això ha de ser una oportunitat", ha afegit Jordà.

El vicepresident Pere Aragonès i la consellera Teresa Jordà han sobrevolat la zona de l'incendi de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues i han fet també una visita sobre el terreny on han pogut parlar amb el ramader més afectat pel foc, Pere Jornet, que va perdre tot el bestiar les primeres hores del foc a la Torre de l'Espanyol. 

Més ajudes i menys burocràcia

Més de 200 pagesos, ramaders i altres afectats per l'incendi s'han reunit amb el vicepresident i la consellera a Flix. Els agricultors tenen clar que el pla de xoc passa per una línia d'ajuts directes, urgents i a fons perdut i una agilització de la burocràcia.

Aragonès i Jordà s'han compromès a crear una oficina tècnica sobre el terreny que centralitzi les peticions. "Fora burocràcia i segurament voldrà dir que hem d'enviar pèrits ja, perquè si podem fer-ho en dos setmanes que no siguin tres i hem de ser capaços de personalitzar cada cas", ha assegurat la consellera. "Les línies de suport que puguin haver-hi, han de ser amb la mínima paperassa possible", ha afegit Aragonès.