El Govern emmarca la intervenció de la Guàrdia Civil aquest matí a diferents departaments de la Generalitat i la petició de la fiscalia d'inhabilitació contra el president, Quim Torra, a la dinàmica de "repressió" de l'Estat contra el procés independentista, segons ha assegurat la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

La Guàrdia Civil s'ha presentat aquest dimarts amb un requeriment d'informació als departaments de Presidència, mentre se celebrava la reunió del Consell Executiu, així com a la conselleria d'Exteriors i a la Intervenció General de la Generalitat.

Budó, que ha subratllat que no hi ha hagut cap escorcoll, ha retret que es tractava "d'un dels molts" requeriments que s'han produït aquests dos anys, davant dels quals el Govern té intenció de respondre amb unitat "per seguir afrontant conjuntament aquesta onada de repressió que encara no s'ha aturat".

La consellera ha situat també en aquest procés repressiu la petició de la fiscalia d'un any i 8 mesos d'inhabilitació per al president, Quim Torra, per no despenjar el llaç groc de la façana de la Generalitat, tot i els requeriments que se li van fer arribar. A parer de Budó, aquesta petició de pena és un "sense sentit" davant la defensa de Torra de la llibertat d'expressió.

La petició d'informació del jutjat número 13 s'ha produït aquest matí arran d'una petició de la Fiscalia i ha estat duta a terme per la Guàrdia Civil en funcions de policia judicial. Al mateix temps s'ha sabut que la fiscalia demana portar a judici el president per un delicte de desobediència, pel qual li reclama una inhabilitació per exercir càrrec públic i una multa de 30.000 euros.