La consellera de Presidència, Neus Munté, ha carregat aquest migdia des de la sala de premsa del Govern contra el líder del PP català, Xavier García Albiol, del qual ha assegurat que “no necessita cap mena d’excusa per tapar la seva incompetència i els seus dots populistes”.

Munté responia així, utilitzant un polèmic tuit del líder popular contra una regidora de Badalona, a les crítiques del PP arran les declaracions de l’exsenador Santi Vidal. Els populars van titllar el Govern de populista i xenòfob.

Explicacions de Salvador al Parlament

La consellera ha insistit a negar les declaracions de l’exsenador i ha assegurat que el Govern donarà totes les explicacions que calgui al Parlament en la compareixença que ha sol·licitat el secretari d’Economia, Lluís Salvador.

Després de contrastar la resposta de Vidal amb la falta de conseqüències que polèmiques similars han provocat a nivell estatal, Munté ha assegurat que la decisió de Vidal de plegar l'"honora".

El calendari al servei de l'estratègia

En relació al possible avançament del referèndum previst per a la segona quinzena del mes de setembre, Munté ha subratllat que "la data està al servei de l'estratègia" i de l'objectiu final, i que el realment important és tenir-ho tot a punt per poder fer-ho "bé i amb garanties".