La consellera de Sanitat, Alba Vergés, ha anunciat en roda de premsa que han rebut unes 600.000 mascaretes, 50.000 bates i 25.000 diagnòstics ràpids que s'havien encarregat fa cinc setmanes. El material prové de la Xina i serà distribuït als hospitals, a l'atenció primària, als centres sociosanitaris i a les residències.

Vergés també ha apuntat un reforçament sanitari al Vallès Occidental amb la posada en marxa d'un hospital en un hotel, denominat Vallès Salut, que funcionarà com a centre sanitari temporal, i tindrà 250 places. La consellera ha reconegut que l'augment de llits que s'havia fet en aquesta àrea no era suficient, i que això s'ha pogut resoldre amb l'hospital temporal.

Al Vallès Occidental, al Parc Taulí, també s'ha augmentat en 60 llits els destinats als convencionals i en 90 llits els destinats a crítics i semicrítics. 

Al conjunt de Catalunya, Vergés calcula que s'han mobilitzat més de 180.000 professionals sanitaris. Per tot això, la conselleria calcula que encara no s'està al límit d'UCI. "Hem realitzat una mobilització sense precedents i ja tenim 1.700 unitats de crítics al país", ha assegurat.