El cas Negreira ha saltat a la política després que les acusacions que ahir va dedicar el president del Barça, Joan Laporta, al Reial Madrid, han rebut com a resposta un vídeo oficial de l'equip blanc en què vincula el club blaugrana amb el règim de Francisco Franco. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha titllat la resposta del Reial Madrid de "manipulació de la història tan barroera que sembla de manual", "indecent" i "irresponsabilitat" i ofensa a les persones que van patir el règim franquista, començant pel president del Barça Josep Sunyol, que va ser afusellat el 1936 per les tropes feixistes.

En ser interrogada sobre la polèmica durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha deixat clar que aquest no era un tema que hagués estat present a la reunió de Govern, però ha carregat contra el vídeo fet públic ahir pel Reial Madrid, subratllant de manera especial el fet que es tracta d'una "fake news que no ve d'un usuari qualsevol" sinó d'un club de futbol amb milers de seguidors. "Estaria bé que el Reial Madrid retirés el vídeo i demanés disculpes", ha reblat. Això no obstant, el Govern no té previst formalitzar cap denúncia ni cap petició formal al club blanc.

 

Polèmica entre els dos Clubs

A la roda de premsa que ahir va protagonitzar Laporta va retreure que "durant 7 dècades, la majoria dels presidents del Comitè Tècnic d'Àrbitres han estat exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid". "Durant 70 anys, les persones que designaven els que havien d'impartir justícia al terreny de joc eren exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid. En alguns casos, tot això alhora", va assegurar per titllar d'"exercici de cinisme sense precedents" que el Madrid se senti perjudicat pels àrbitres atès que, segons ell, "tothom sap que el Reial Madrid és un club històricament afavorit pels errors arbitrals, el club del règim de torn".

La resposta del Reial Madrid va arribar al vespre en forma d'un vídeo de cinc minuts en què intenta argumentar que l'equip a qui donava suport el règim de Franco era el Barça.