Joan Laporta no ha deixat canya dreta en la seva roda de premsa per donar explicacions sobre el denominat cas Negreira, una compareixença en la qual el president del club blaugrana ha negat que el Barça hagi estat ajudat pels àrbitres. Laporta, que ha donat explicacions durant més de mitja hora abans de respondre a totes les preguntes dels periodistes, ha volgut concloure atacant durament el Reial Madrid, que va decidir personar-se com a perjudicat en el cas Negreira.

"Crec que val la pena recordar que durant 7 dècades, la majoria dels presidents del CTA han estat exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid. Durant 70 anys, les persones que designaven els que havien d'impartir justícia al terreny de joc eren exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid. En alguns casos, tot això alhora", ha afirmat Laporta.

Florentino Pérez / Foto: EFE
Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Foto: EFE

"Un exercici de cinisme sense precedents"

La decisió del Reial Madrid ha provocat que la relació amb el Barça, que semblava excel·lent després que ambdós clubs estiguin treballant conjuntament a la Superlliga, s'hagi trencat. Joan Laporta no va dubtar a anul·lar el dinar de directives en el Clàssic de la Lliga, la qual cosa es va repetir a la Copa del Rei. La resposta de Florentino Pérez va ser no viatjar a Barcelona.

I és que Joan Laporta, com ha exposat aquest dilluns, considera "un exercici de cinisme sense precedents" que el Madrid se senti perjudicat pels àrbitres. "Tothom sap que el Reial Madrid és un club històricament afavorit pels errors arbitrals, el club del règim de torn. Durant set dècades els presidents dels àrbitres han estat exsocis del Madrid, exjugadors o exdirectius. De vegades, tot alhora. Durant 70 anys, els que han designat els àrbitres que havien d'impartir justícia. Que aquest club es personi en la millor època del nostre club al·legant que esportivament se sent perjudicat és un exercici de cinisme sense precedents. Tant de bo aquest judici els deixi en evidència. "Vull fer referència a la presència d'un club, pel seu compte, com a acusació particular en el judici. Un club que diu sentir-se perjudicat. Em refereixo al Reial Madrid, un club que sempre s'ha vist afavorit per les decisions arbitrals. S'ha considerat l'equip del règim de torn. Per la seva proximitat al poder polític, econòmic...".

Javier Tebas seriós / Foto: EFE
Javier Tebas, president de La Liga / Foto: EFE

Dur missatge a Javier Tebas

A més del Reial Madrid, Joan Laporta també ha disparat sense contemplacions contra Javier Tebas, el president de LaLiga, que manté una guerra contra el Barça després que el club blaugrana es negués a firmar l'acord amb CVC. "Ha aportat documentació a la causa amb dades que eren errònies. Demano que aguanti aquesta incontinència verbal. No ajuda la competició que representa i valida una hipòtesi que és falsa. Està actuant d'una manera molt poc professional. D'altra banda, hi ha persones que s'han comportat amb la prudència i responsabilitat que demana el seu càrrec. Per exemple, el president de la RFEF, el president de la CSD. El senyor Rubiales i el senyor Franco. També el president Infantino, que han mantingut l'actitud pròpia del seu càrrec. No s'han apuntat al linxament sense judici. Agraeixo el seu posicionament".

Laporta ha anat més enllà i no ha obviat que la situació està sent utilitzada per cercles de poder que no suporten que el Barça sigui un element representatiu de Catalunya. "Volen destruir un dels emblemes de Catalunya com és el FC Barcelona. Algunes esferes de poder no suporten que el club sigui una plataforma de catalanitat oberta al món".