La roda de premsa de Joan Laporta ha donat molt de si i les reaccions no s'han limitat només als usuaris de xarxes socials i tertulians. Aquest dilluns al vespre ha agafat la paraula el Reial Madrid amb un vídeo que ha publicat el club a Twitter. El president del Futbol Club Barcelona ha acusat el Reial Madrid de ser l'equip del règim de Franco i aquest dilluns al vespre el club blanc ha contestat amb un vídeo de gairebé cinc minuts on pretenen demostrar que l'equip a qui donava suport el règim franquista era el Barça. Un intent de regirar la història i donar la volta a la polèmica que ha encès les xarxes socials amb comentaris a favor i en contra. Des de Madrid aplaudeixen aquesta agosarada resposta, des de Barcelona es condemna que una institució de la magnitud del club blanc tracti de desmuntar la relació entre el Reial Madrid i el règim franquista i donar la volta a la història.

El vídeo comença amb un fragment de la roda de premsa del president del Barça, el moment en què amb to imponent i contundència es dirigeix als blancs i els titlla de ser l'"equip del règim". A partir d'aquí, un seguit d'arguments per tractar de capgirar aquest relat. Primer, en el vídeo se cita la inauguració del Camp Nou, que va comptar amb la presència del ministre general de Franco, José Solís Ruiz. Una inauguració que es va fer el dia 24 de setembre de 1954 i va comptar amb la presència de ministres i representants del règim franquista, que governava a Espanya amb mà de ferro. 

Després d'aquest argument, que es mostra amb vídeos de la inauguració i que es menja més d'un minut del vídeo, es mencionen diferents condecoracions que el Barça va fer a Franco durant el seu mandat com a dictador a Espanya. L'entrega de la "Insignia d'or i brillants", quan el club blaugrana va fer soci d'honor a Franco el 1965 i quan el club català va condecorar en fins a tres ocasions al dictador. També mencionen que Franco va "salvar de la fallida econòmica al Barça en fins a tres ocasions".

Finalment, apareix un títol que diu: "El Barça va guanyar 8 Lligues amb Franco". Una afirmació que és certa, però que sens dubte pretén establir un vincle entre les victòries del Barça amb la dictadura. El vídeo, però obvia que el Reial Madrid, també durant la dictadura Franquista, va guanyar 14 Lligues. Un argument que destaca per la seva debilitat. "Quin és l'equip del règim?", és l'últim titular que apareix en aquest intent de desmuntar la història que el Reial Madrid ha publicat al seu perfil de Twitter i que ha generat un allau de reaccions tant a xarxes socials com a mitjans de comunicació.

El vídeo, amb música èpica de fons i imatges d'època, no mostra arguments, només titulars, i pretén donar un cop de volant a l'històric vincle entre els blancs i la dictadura. Una dura resposta a les declaracions d'aquest matí de Joan Laporta, que definitivament no han deixat indiferent a ningú i han refredat encara més les relacions entre el Barça i el Reial Madrid, que en els últims anys havien apropat posicions en el context de la Superlliga.

Laporta acusa el Reial Madrid en una roda de premsa sobre el cas Negreira

Joan Laporta no ha deixat canya dreta en la seva roda de premsa per donar explicacions sobre el denominat cas Negreira, una compareixença en la qual el president del club blaugrana ha negat que el Barça hagi estat ajudat pels àrbitres. Laporta, que ha donat explicacions durant més de mitja hora abans de respondre a totes les preguntes dels periodistes, ha volgut concloure atacant durament el Reial Madrid, que va decidir personar-se com a perjudicat en el cas Negreira. "Crec que val la pena recordar que durant 7 dècades, la majoria dels presidents del CTA han estat exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid. Durant 70 anys, les persones que designaven els que havien d'impartir justícia al terreny de joc eren exsocis, exjugadors o exdirectius del Reial Madrid. En alguns casos, tot això alhora", ha afirmat Laporta.