A Ferraz ja han tret la calculadora i hores d'ara segueixen desfullant la margarida: Ciutadans o els independentistes, quin soci prefereixen? Albert Rivera diu, de moment, que no pensa fer Pedro Sánchez president. I a diferència del que van fer amb la moció de censura per fer fora Rajoy, ara l'independentisme català posa preu als seus vots perquè els socialistes segueixin a Moncloa. 

Les condicions de Junts per Catalunya i ERC no acaben de ser coincidents. En base a les declaracions dels últims dies, tot fa pensar que els republicans seran més laxes a l'hora de negociar, de fet ells mateixos eviten parlar de línies vermelles, com sí que fa el partit del president Puigdemont. 

Amb el CIS acabat de sortir del forn, la portaveu del Govern, i membre de JxCat (detall important) ha avisat que l'executiu català sí que té línies vermelles. I que aquestes són "l'escola en català, els mitjans públics de comunicació, la llengua i que pugui parlar-se de tot, també d'autodeterminació". Diàleg, sí, sempre, però sense exclusions. Si més no, segons la versió de la meitat del Govern que representa JxCat. 

Torra se sent legitimat i es resigna a no pactar durant la campanya

Queden poquetes hores perquè comenci la campanya electoral. Oficialment ho farà la matinada d'aquest dijous. El cert, però, és que ja fa dies i setmanes que el Parlament viu immers en un míting constant. El Govern ha constat que en aquest clima no hi ha marge per entendre's amb els partits de l'oposició. "S'està treballant més en electoralisme que no pensant en el bé comú", ha lamentat la portaveu de l'executiu. 

Calculadora en mà i conscient que corre el risc de tornar a perdre una votació important al Parlament, el Govern ha anunciat que retira de l'ordre del dia del ple que arrenca demà el decret llei sobre habitatge, encaminat a ampliar l'oferta d'habitatge de protecció oficial, de la mateixa manera que s'ha preferit no dur els pressupostos al Parlament per manca de suports. Ho ha explicat la consellera de presidència, Meritxell Budó, que ha afegit que "el fet de trobar-nos en cicle electoral no permet espais de diàleg per tirar endavant l'obra de govern". La decisió arriba després que la setmana passada el govern Torra va perdre la votació en la qual la resta de partits li demanaven al president que torni a sotmetre's a una investidura per comprovar si compta amb la confiança del Parlament o que convoqui eleccions. 

Budó ha volgut aprofitar per reiterar que si la setmana passada es va aprovar la moció per convocar eleccions va ser "pel vot de qualitat de Llarena" i ha confirmat que de cap manera donaran resposta al clam de l'oposició. "El Govern està determinat a governar i el president Torra se sent legitimat".