Queden poquetes hores perquè comenci la campanya electoral. Oficialment ho farà la matinada d'aquest dijous. El cert, però, és que ja fa dies i setmanes que el Parlament viu immers en un míting constant. El Govern ha constat que en aquest clima no hi ha marge per entendre's amb els partits de l'oposició. "S'està treballant més en electoralisme que no pensant en el bé comú", ha lamentat la portaveu de l'executiu. 

Calculadora en mà i conscient que corre el risc de tornar a perdre una votació important al Parlament, el Govern ha anunciat que retira de l'ordre del dia del ple que arrenca demà el decret llei sobre habitatge, encaminat a ampliar l'oferta d'habitatge de protecció oficial, de la mateixa manera que s'ha preferit no dur els pressupostos al Parlament per manca de suports. Ho ha explicat la consellera de presidència, Meritxell Budó, que ha afegit que "el fet de trobar-nos en cicle electoral no permet espais de diàleg per tirar endavant l'obra de govern". La decisió arriba després que la setmana passada el govern Torra va perdre la votació en la qual la resta de partits li demanaven al president que torni a sotmetre's a una investidura per comprovar si compta amb la confiança del Parlament o que convoqui eleccions. 

Budó ha volgut aprofitar per reiterar que si la setmana passada es va aprovar la moció per convocar eleccions va ser "pel vot de qualitat de Llarena" i ha confirmat que de cap manera donaran resposta al clam de l'oposició. "El Govern està determinat a governar i el president Torra se sent legitimat". 

L'executiu confia que "després del cicle electoral que ja va iniciar-se amb les eleccions andaluses, pugui reprendre's el diàleg". És a dir, a partir del 26 de maig. 

El Govern pinta línies vermelles a Sánchez

Amb els resultats del CIS acabats de sortir del forn, la consellera de Presidència ha reconegut que "és obvi que la interlocució passaria pel PSOE" i ha afegit que "sempre hem dit que estem oberts al diàleg", ara bé, sempre que sigui un "diàleg sense exclusions". Budó ha deixat clar que al marge de què diguin els partits que integren el Govern, que no coincideixen a l'hora de posar condicions a la investidura de Pedro Sánchez, des de l'executiu sí que es marquen "línies vermelles: l'escola en català, els mitjans públics de comunicació, la llengua i que pugui parlar-se de tot, també d'autodeterminació".