El president, Quim Torra, ha presidit aquest matí la primera reunió de Govern, set mesos després que l'executiu fos fulminat pel 155. El primer consell executiu ha servit per designar els secretaris generals i tornar a posar en marxa les oficines del president i el vicepresident que el decret de Mariano Rajoy havia esborrat.

La major part dels secretaris generals han estat substituïts pels nous consellers. Només es mantindran en el càrrecs els secretaris de Territori, Ferran Falcó, Cultura, Dolors Portús, Treball, Josep Ginesta, i Agricultura, David Mascort.

Els nous secretaris generals nomenats aquest dissabte són: Albert Castellanos (Vicepresidència i Economia i Hisenda), Meritxell Masó (Presidència), Mercè Salvat (Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència), Brauli Duart (Interior), Núria Cuenca (Ensenyament), Laura Pelai (Salut), Patrícia Gomà (Justícia), Marta Felip (Empresa i Coneixement) i Xavier Gatius (Polítiques Digitals i Administració Pública).

Al capdavant de l'Oficina del president se situarà Josep Rius que ja n'era el director de l'oficina amb el president Carles Puigdemont.