La situació a Lleida i al Segrià preocupa el Govern, però també la de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona ciutat. Després que el Consell Executiu extraordinari aprovés ahir el decret per al nou marc jurídic sobre el confinament, els consellers d'Interior, Miquel Buch, i Salut, Alba Vergés, han signat la resolució per restringir a partir d'aquesta mitjanit els moviments a Lleida i set municipis del Segrià durant 15 dies, tot i que la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha deixat clar que no es tracta de confinament domiciliari. A més, Budó ha anunciat que el Procicat estudiarà avui prendre mesures en tres barris concrets de l'Hospitalet més afectats pels nous casos de coronavirus. "La situació a l'Hospitalet és complicada", ha admès.

Pel que fa a Lleida i la resta de municipis del Segrià no es farà un confinament domiciliari, però sí restriccions a entrades i sortides dels municipis, tret dels desplaçaments per motius laborals o serveis essencials. Es permeten les sortides del domicili i circulació per vies d'ús públic per anar al lloc de treball, establiments sanitaris o per tenir cura de persones vulnerables, entre d'altres, així com per activitats considerades essencials. En qualsevol cas, aquestes mesures s'hauran de presentar abans al jutjat contenciós administratiu, com va passar amb l'acord anterior que la jutgessa de Lleida va decidir tombar.

Pel que fa a l'Hospitalet, Budó no ha volgut concretar a quina mena de mesures es referia ni a quins tres barris afectaran, perquè abans s'han d'abordar al Procicat, per la qual cosa s'ha remès a la roda de premsa convocada aquesta tarda amb l'alcaldessa, Núria Marín. Les dades de Salut assenyalen els barris de Torrassa, Florida i Collblanc com els més afectats pel creixement de casos.

Fonts del Govern descarten un tancament perimetral d'aquestes zones i assenyalen l'adopció de mesures per restringir l'afluència en espais públics així com la intensificació de les mesures de seguretat. 

Aquest matí el president, Quim Torra, s'ha reunit amb les alcaldesses de l'Hospitalet i amb la de Barcelona, Ada Colau.

Pel que fa a l'espionatge al president del Parlament, Roger Torrent, Budó ha expressat el rebuig i la solidaritat amb el responsable de la Cambra catalana, a més d'exigir "que s'investigui, s'arribi fins al final i que es conegui la veritat d'aquests fets".