El Govern ultima tots els preparatius per la votació del 14 de febrer que avui ha imposat el TSJC. Tot i que no descarta presentar un recurs a la resolució, el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, no ha volgut assegurar que ho facin. L'Executiu està a l'espera de rebre la sentència dilluns que ve per analitzar el fons i valorar si presenta el recurs per ajornar els comicis.

"Des del Govern no afegirem incertesa a la pròpia incertesa generada pel TSJC", ha dit Bernat Solé repetides vegades durant la compareixença responent a la pregunta de diversos periodistes sobre la possibilitat de recorre la resolució que ha fet púbica avui la secció 5ª del Contenciós Administratiu. "Analitzarem el fons de la resolució i pendrem decisions", ha conclòs Solé, que no ha volgut ni descartar ni assegurar el recurs de la Generalitat davant la data del 14-F. 

Bernat Solé ha qualificat de "despropòsit judicial" la resolució del TSJC que imposa fer les eleccions en mig de la crisi per la pandèmia. I a destacat, que malgrat tot, "ho tenim tot preparat". "Les mesos i els col·legis són i seran espais segurs", ha dit Solé. 

El conseller ha exposat com des de fa mesos es prepara la cita electoral convocada el 21 de desembre i ha destacat les decisions presos per la taula de partits que "ha permès adoptar mesures de forma consensuada". En aquest sentit assegura que seran "unes eleccions plenament segures".

Vot per correu

Ara mateix ja hi ha 121.000 sol·licituts de vot per correu. La dada és més del doble que la de les eleccions del 2017. Més del 40% de les sol·licituts s'han fet per mitjans telemàtics.

El Govern insisteix en votar mitjançant correus per garantir la participació i la seguretat alhora.

Coordinació amb els ajuntaments

El Govern treballa, també, amb coordinació amb els ajuntaments. Els consistoris designaran els responsables de seguretat dels col·legis electorals.

Son persones, que poden ser funcionaris, treballadors o voluntaris del municipi, que garantiran que es compleixin totes les mesures en cada un dels punts de votació. 

Estaran capacitats per fer complir les distàncies a les cues de votació, entre meses, entre membres de les meses, els recurreguts segurs d'entrada i sortida de votants i controlar que arribi el material de prevenció de Covid-19, com mascaretes i els EPIS per als membres de les meses.