La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha exigit aquest dimecres al PP que "doni la cara" i trobi els recursos necessaris per celebrar els Jocs del Mediterrani a Tarragona a l'estiu del 2018.

En resposta a una pregunta d'JxSí al ple del Parlament sobre els Jocs, ha preguntat al seu torn als populars si faran alguna cosa i donaran explicacions, tenint en compte que tenen responsabilitats al consistori de Tarragona.

"És més fàcil recórrer als jutjats. Donin la cara i explicacions, i no perjudiquin la imatge de prestigi internacional que té Tarragona, que depèn del turisme per viure i poder mantenir llocs de treball. Estan a temps que els Jocs no s'escapin" , ha sostingut.

Les paraules de Munté han provocat la queixa del portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, que ha constatat que és una sessió de control dels grups al Govern i no a l'inrevés.

Munté ha reiterat que l'únic responsable que no se celebrin els Jocs és el govern espanyol per la seva "flagrant incompliment" de compromisos, i ha defensat que la resta d'administracions, començant per la Generalitat, l'Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Barcelona i la de Tarragona, sí que han treballat perquè fossin una realitat.

La consellera ha precisat que l'Estat havia d'aportar 13 milions d'euros als Jocs del Mediterrani, "una quantitat irrisòria, i l'excusa no pot ser que han estat més de 300 dies en funcions", ha conclòs.